Soldyrkaren Kabel-TV förening

 

Björkskatan & Lulsundet

Digitala och analoga TV-mottagare

 

Alla gamla "tjock-TV" och tidigare platta LDC- och Plasma-TV är alla analoga TV-apparater. Dessa kan utan problem användas i vårt nät för att se TV via den analoga signalen. Du kan installera hur många TV-apparater som helst i ditt hus och använda den analoga signalen.

 

Vill du använda den digitala signalen så måste du ha en TV med inbyggd digitalmottagare som klarar av standarden DVB-C (C står för "cable") eller en extern digitalmottagare, även den DVB-C om din TV inte har den inbyggd. Så en gammal TV kan kompletteras med en extern digitalmottagare. Kabeln mellan mottagare och TV blir då Scart eller HDMI. Även här kan du installera hur många TV-apparater som helst utan extra kostnad.

 

Med endast digitalmottagare så får du tillgång till det ej kodade basutbudet. Vill du även få de kodade kanalerna digitalt måste du dels ha ett kort med chip från Soldyrkaren. Det kortet programmeras utifrån vad du beställt. Allifrån kodat basutbud till C-more och Viasat. Detta kort måste sättas in i en korthållare, CA-mudul som sticks in i TV´n eller i digitalmottagaren. En extern digitalmottagare behöver i visas fall ingen CA-modul. Korthållare, CA-mudul säljs av Soldyrkaren för 600 kr/st, se bild. Pris på kort och programutbud hittar du under Kanaler och priser.

Har du ingen TV som kan ta emot en CA-mudul så säljer föreningen en extern digitalmottagare Macab HD 4ct för 1.600 kr, se bild nedan. Till den måste du köpa programkort enligt figur ovan.

 

Sökning av digitala kanaler

 

Om inte TV´n får in alla digitala kanaler direkt så kan man manuellt ställa in sökparametrar.

Sökfrekvens Starta med 450 Mhz

Modulation 64QAM

Symolrate 6875

Nätverkssökning Till

NätverksID 41001

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

 

Frågor:

info@soldyrkaren.se

 

Servicetelefon:

0722-21 74 00